KRŮTÍ GULÁŠ PO STAROČESKU

Ingredience:

1 kg krůtího masa

1 kg cibule

150g špeku

30g vepřového sádla

krůtí krk

1l vody

paprika

sůl

pepř

 

Postup:

Rozpálíme hrnec a rozehřejeme špek a vepřové sádlo, nakrájíme cibuli, vložíme jí do hrnce a lehce opékáme do růžova. Přidáme krůtí maso na guláš, červenou papriku, sůl, pepř a dusíme na nízkém plameni půl hodiny. Mezitím dáme vařit krůtí krk v jednom litru vody, po půl hodině vaření přidáme vývar k masu a půl hodiny celou směs vaříme.

Guláš můžeme podávat s chlebem, rýží, těstoviny, knedlíky, či jinou přílohou….každá je ke guláši dobrá! 🙂

Ondřej Spýťa Syrový, 12.3.2016

krůtí guláš po staročesku

Komentáře