Slavná mimka Eliška Skarkeová prozradila recept na domácí máslo!

Eliška Skarkeová je známá především jako mimka, dabingová režisérka a guru pořadů pro děti. Nicméně se netají ani svými kuchařskými dovednostmi a odtajnila naší redakci její recept na domácí máslo. 

DOMÁCÍ MÁSLO ELIŠKY SKARKEOVÉ

1. Nalijeme do vhodné nádoby 2 smetany ke šlehání (min. 30%) a šlehačem vyšleháme klasickou šlehačku.

2. Když je hotovo, tak metličky na šlehání vyměníme za ponorný nástavec a trpělivě dokola mixujeme až do té doby, dokud se nezačne tvořit podmáslí.

3.  Slijeme podmáslí.

4.  Mixujeme, krásně nám už zbývá posledních pár kapek podmáslí, a máme máslo. Ale…

5. Máslo vykoupeme ve studené lázni alespoň 3x, dokud voda nezůstane čistá. Pozor, nelít vodu přímo na máslo a nechat vodu do ledova odtéct.

6. Naposledy přecedíme a pak už jen máslíčko dotvarujeme. Zbudou na něm trošku mokré kapky, ale to není na závadu.

7. Domácí máslíčko máme hotové a teď už jen šup do lednice.

Všem moc přeji dobrou chuť. Vaše Myška Eliška.

PS: Nezapomeňte na podmáslí, na tom si opravdu pochutnáte. Kostka másla vás vyjde na 35 korun a jako bonus sklenka vynikajícího podmáslí.

Ondřej Spýťa Syrový

Komentáře