Jaké pečivo mají nejraději české celebrity?
Michaela Kudláčková,
legendární dětská herečka a šéfredaktorka magazínu Popelky.cz
„Světlý chleba s máslem a se sýrem. Nebo se sádlem. No a pak moučníky všeho druhu.“
—
Pavel Vohnout „Kyklop“,
zpěvák skupiny Maxíci
„Z pečiva jedině kaiserky, na těch ujíždím, ale musí být tmavé.“
—
Libor Baselides,
herec a moderátor
„Křupavé voňavé domácí pečivo si rád dám. Nemusí to být každý den. Mám rád tmavší, celozrnné.“
—
Simona Prasková,
herečka
„Jednoznačně tmavé a nejlépe celozrnné. Takový slunečnicový chléb není vůbec k zahození. Bílé pečivo nejím vůbec a zhřeším pouze, pokud se jedná o obložený chlebíček se šunkou a vejcem. Obecně se ale pečivu a obzvlášť pšeničnému vyhýbám a 3 x za rok, tak na měsíc, vypouštím pečivo z jídelníčku úplně. O to víc se na něj pak těším, a to si ho pak dopřávám každý den.“
—
Eliška Skarkeová,
mimka a dabingová režisérka
„Pečivo mám ráda celozrnné, ale čerstvému žitnému chlebu se sádlem se opravdu nedá odolat.“
—
Petra Beoková,
herečka a zpěvačka
„Vesnický chléb a praobyčejné rohlíky. Ještě croissant a předpečené bagety, které si upeču v troubě. A taky domácí chléb z domácí pekárny.“
—
Monika Brabcová,
novinářka, textařka a dramaturgyně
„Protože nemůžu lepek, je pro mě klasické pečivo tabu. A tak se průběžně snažím najít opravdu chutné bezlepkové, což není snadné. Naposledy to byl bezlepkový anglický rohlík, a to jsem si po dlouhé době na pečivu pochutnala. Obecně ale pečivo moc nemusím, dopřeju si ho jen občas.“
—
Jana Yngland Hrušková,
herečka a zpěvačka
„Nejraději mám chleba z Červeného Kostelce od firmy Geisler v ulici 5. května. Tento chleba má nedostižitelnou chuť a tu nejlepší kvalitu. Ani po 14 dnech nezačne plesnivět. Samozřejmě v tomto pekařství mají i jiné exkluzivní výrobky. Naštěstí prodávají svůj chléb i v České Skalici. Tam si rádi koupíme někdy i dva bochníky najednou a vezeme si je do Prahy. Když mi v Praze chleba dojde, jdu si koupit rohlíky do pekařství u nás za rohem.“
—
Jindřich Kraus,
hudebník a knižní nakladatel
„Miluji měkký, voňavý chléb. Klidně jen s máslem nebo sádlem a solí. Kdo si přečte povídku „Když na chleba nebylo“ v mé knize Kraťasy, pochopí a ještě se pobaví!“
—
Marcela Voborská,
zpěvačka
„Vzhledem k vlnovitě probíhající lehké dietě se snažím pečivo omezit, ale když už ujedu, tak na žitném chlebu, nebo bagetě. Podmínkou je, že musí být z malého, soukromého pekařství. Jednou za čas si dopřeji tzv. anglickou snídani, opečenou slaninu, míchaná vejce, fazole vypustím, a k té neodmyslitelně patří opečený toastový chléb. Zásadně kupuji velký americký sandwichový. Žádný Penam, to se nedá jíst. A to vše bez výčitek spořádám.“
—
Ondřej Spýťa Syrový