Jaké pečivo mají nejraději české celebrity?

Michaela Kudláčková,

legendární dětská herečka a šéfredaktorka magazínu Popelky.cz

„Světlý chleba s máslem a se sýrem. Nebo se sádlem. No a pak moučníky všeho druhu.“

Pavel Vohnout „Kyklop“,

zpěvák skupiny Maxíci

„Z pečiva jedině kaiserky, na těch ujíždím, ale musí být tmavé.“

Libor Baselides,

herec a moderátor

„Křupavé voňavé domácí pečivo si rád dám. Nemusí to být každý den. Mám rád tmavší, celozrnné.“

Simona Prasková,

herečka

„Jednoznačně tmavé a nejlépe celozrnné. Takový slunečnicový chléb není vůbec k zahození. Bílé pečivo nejím vůbec a zhřeším pouze, pokud se jedná o obložený chlebíček se šunkou a vejcem. Obecně se ale pečivu a obzvlášť pšeničnému vyhýbám a 3 x za rok, tak na měsíc, vypouštím pečivo z jídelníčku úplně. O to víc se na něj pak těším, a to si ho pak dopřávám každý den.“

Eliška Skarkeová,

mimka a dabingová režisérka

„Pečivo mám ráda celozrnné, ale čerstvému žitnému chlebu se sádlem se opravdu nedá odolat.“

Petra Beoková,

herečka a zpěvačka

„Vesnický chléb a praobyčejné rohlíky. Ještě croissant a předpečené bagety, které si upeču v troubě. A taky domácí chléb z domácí pekárny.“

Monika Brabcová,

novinářka, textařka a dramaturgyně

„Protože nemůžu lepek, je pro mě klasické pečivo tabu. A tak se průběžně snažím najít opravdu chutné bezlepkové, což není snadné. Naposledy to byl bezlepkový anglický rohlík, a to jsem si po dlouhé době na pečivu pochutnala. Obecně ale pečivo moc nemusím, dopřeju si ho jen občas.“

Jana Yngland Hrušková,

herečka a zpěvačka

„Nejraději mám chleba z Červeného Kostelce od firmy Geisler v ulici 5. května. Tento chleba má nedostižitelnou chuť a tu nejlepší kvalitu. Ani po 14 dnech nezačne plesnivět. Samozřejmě v tomto pekařství mají i jiné exkluzivní výrobky. Naštěstí prodávají svůj chléb i v České Skalici. Tam si rádi koupíme někdy i dva bochníky najednou a vezeme si je do Prahy. Když mi v Praze chleba dojde, jdu si koupit rohlíky do pekařství u nás za rohem.“

Jindřich Kraus,

hudebník a knižní nakladatel

„Miluji měkký, voňavý chléb. Klidně jen s máslem nebo sádlem a solí. Kdo si přečte povídku „Když na chleba nebylo“ v mé knize Kraťasy, pochopí a ještě se pobaví!“

Marcela Voborská,

zpěvačka

„Vzhledem k vlnovitě probíhající lehké dietě se snažím pečivo omezit, ale když už ujedu, tak na žitném chlebu, nebo bagetě. Podmínkou je, že musí být z malého, soukromého pekařství. Jednou za čas si dopřeji tzv. anglickou snídani, opečenou slaninu, míchaná vejce, fazole vypustím, a k té neodmyslitelně patří opečený toastový chléb. Zásadně kupuji velký americký sandwichový. Žádný Penam, to se nedá jíst. A to vše bez výčitek spořádám.“

Ondřej Spýťa Syrový

Komentáře