KRŮTÍ GULÁŠ PO STAROČESKU
Ingredience:
1 kg krůtího masa
1 kg cibule
150g špeku
30g vepřového sádla
krůtí krk
1l vody
paprika
sůl
pepř
Postup:
Rozpálíme hrnec a rozehřejeme špek a vepřové sádlo, nakrájíme cibuli, vložíme jí do hrnce a lehce opékáme do růžova. Přidáme krůtí maso na guláš, červenou papriku, sůl, pepř a dusíme na nízkém plameni půl hodiny. Mezitím dáme vařit krůtí krk v jednom litru vody, po půl hodině vaření přidáme vývar k masu a půl hodiny celou směs vaříme.
Guláš můžeme podávat s chlebem, rýží, těstoviny, knedlíky, či jinou přílohou….každá je ke guláši dobrá! 🙂
Ondřej Spýťa Syrový, 12.3.2016