KRŮTOKUŘECÍ GULÁŠ NARUBY

Ingredience:

500g krůtího masa (stehenní)

500g kuřecího masa (stehenní)

500g cibule

400ml vody

lžička slunečnicového oleje

červená paprika – sladká

červená paprika – pálivá

chilli

sůl

vhodná příloha – těstoviny, houskový\bramborový knedlík, brambor, chléb aj.

Postup:

Nakrájíme maso na středně velké kostky a vložíme do mísy. Přidáme lžičku oleje, červené papriky – pálivé, červené papriky – sladké a špetku chilli. Celou směs promícháme a dáme na dvě hodiny odležet do lednice.

Po dvou hodinách směs vyndáme, vložíme do hrnce a dusíme na nízkém plamenu cca 15 minut. Poté přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme další čtvrthodinu. Poté přidáme cca 400ml vody a vaříme půl hodiny.

Podáváme s vhodnou přílohou – brambor\chléb\rýže\těstoviny\knedlík aj.

Dobrou chuť!

Ondřej Spýťa Syrový

gul

Komentáře