KRŮTOKUŘECÍ GULÁŠ NARUBY
Ingredience:
500g krůtího masa (stehenní)
500g kuřecího masa (stehenní)
500g cibule
400ml vody
lžička slunečnicového oleje
červená paprika – sladká
červená paprika – pálivá
chilli
sůl
vhodná příloha – těstoviny, houskový\bramborový knedlík, brambor, chléb aj.
—
Postup:
Nakrájíme maso na středně velké kostky a vložíme do mísy. Přidáme lžičku oleje, červené papriky – pálivé, červené papriky – sladké a špetku chilli. Celou směs promícháme a dáme na dvě hodiny odležet do lednice.
Po dvou hodinách směs vyndáme, vložíme do hrnce a dusíme na nízkém plamenu cca 15 minut. Poté přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme další čtvrthodinu. Poté přidáme cca 400ml vody a vaříme půl hodiny.
Podáváme s vhodnou přílohou – brambor\chléb\rýže\těstoviny\knedlík aj.
Dobrou chuť!
Ondřej Spýťa Syrový