Slavná mimka Eliška Skarkeová prozradila recept na domácí máslo!
Eliška Skarkeová je známá především jako mimka, dabingová režisérka a guru pořadů pro děti. Nicméně se netají ani svými kuchařskými dovednostmi a odtajnila naší redakci její recept na domácí máslo.
DOMÁCÍ MÁSLO ELIŠKY SKARKEOVÉ
1. Nalijeme do vhodné nádoby 2 smetany ke šlehání (min. 30%) a šlehačem vyšleháme klasickou šlehačku.
2. Když je hotovo, tak metličky na šlehání vyměníme za ponorný nástavec a trpělivě dokola mixujeme až do té doby, dokud se nezačne tvořit podmáslí.
3. Slijeme podmáslí.
4. Mixujeme, krásně nám už zbývá posledních pár kapek podmáslí, a máme máslo. Ale…
5. Máslo vykoupeme ve studené lázni alespoň 3x, dokud voda nezůstane čistá. Pozor, nelít vodu přímo na máslo a nechat vodu do ledova odtéct.
6. Naposledy přecedíme a pak už jen máslíčko dotvarujeme. Zbudou na něm trošku mokré kapky, ale to není na závadu.
7. Domácí máslíčko máme hotové a teď už jen šup do lednice.
Všem moc přeji dobrou chuť. Vaše Myška Eliška.
PS: Nezapomeňte na podmáslí, na tom si opravdu pochutnáte. Kostka másla vás vyjde na 35 korun a jako bonus sklenka vynikajícího podmáslí.
—
Ondřej Spýťa Syrový