Slavná mimka Eliška Skarkeová prozradila recept na vánoční vlašáky v karamelu!
Eliška Skarkeová je známá především jako mimka, dabingová režisérka a guru pořadů pro děti, kterou v tuto dobu čeká adventní turné se zájezdovými pořady „Myšky Elišky“. Nicméně se netají ani svými kuchařskými dovednostmi a prozradila recept na domácí „vlašáky v karamelu“.
Návod:
1. Na plech si připravíme pečící papír.
2. Třtinový cukr přivedeme do bublajícího varu a zalijeme lehce smetanou a promícháme.
3. Rozsekané vlašské ořechy vmícháme do vroucího karamelu, minutu povaříme a nalijeme na plech. Necháme vychladit.
4. Připravíme ještě jednu vrstvu karamelu, ale tentokrát nepřidáváme do třtinového cukru smetanu.
5. Čistý karamel vlijeme na předešlou vrstvu a tím se cela mňamka zpevní.
6. Necháme vychladnout a poté rozlámeme na kousky.
7. Aby se nám bonbónky nenalepily k sobě, tak je ještě prosypeme v moučkovém cukru a už mňam a dobrou chuť!
—
Ondřej Spýťa Syrový